به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «جو بایدن» رئیس جمهور ایالات متحده روز چهاردهم آوریل سال جاری طرحهایی را برای پایان دادن به جنگ ۲۰ ساله در افغانستان و خروج نیروهای نظامی آمریکا از خاک این کشور اعلام کرد؛ هرچند که طبق طرح پیشنهادی او ضربالاجل تعیین شده برای خروج کامل نیروها از یکم ماه مه- تاریخ پیشنهادی دونالد ترامپ- به یازدهم سپتامبر سال جاری تغییر یافت.
از به تعویق افتادن تاریخ خروج نیروها که بگذریم، نوبت به «کاملا هریس» معاون جو بایدن میرسد که در مصاحبهای با شبکه سی ان ان مدعی شد که پیش از تصمیمگیری نهایی بایدن در مورد خروج نیروها از افغانستان، وی «آخرین فرد حاضر در اتاق» بود که رئیس جمهور برای مشورت و رایزنی با او صحبت کرد.
هریس همچنین در اظهاراتی جداگانه تأکید کرده که دلیل این اقدام بایدن توجه ویژه او به تجربیات کاملاً متفاوت هریس بود؛ هرچند که به گفته این مقام کاخ سفید، در نهایت این رئیس جمهور ایالات متحده بود که «تصمیم نهایی» را گرفت.
هریس با ادعای اینکه بایدن عموماً تصمیمات خود را بر مبنای عقاید راسخ درونی خود میگیرد، مدعی شد که بایدن در زمان تصمیمگیری کاملاً به این موضوع که آیا تصمیماتش به لحاظ سیاسی مورد پسند بوده یا شخصاً به نفع او باشند، بی توجه است.
این در حالی است که سناتور لیندسی گراهام ادعا میکند که تصمیم برای خروج نیروهای آمریکا از خاک افغانستان راه را برای یک حمله تروریستی دیگر به ایالات متحده مشابه حمله یازدهم سپتامبر فراهم میکند. سرویسهای جاسوسی ایالات متحده نیز به سهم خود به کنگره هشدار دادهاند که توانایی آنان برای اجرای عملیات در افغانستان ممکن است پس از خروج نیروها به طور چشمگیری کاهش یابد.
نظر شما